Beneficii

Beneficiile consumului produselor de prepeliță

Specialiștii în fitoterapie și nutriție susțin beneficiile consumului produselor din prepeliță pentru organism tocmai pentru conținutul acestora de proteine de calitate superioară din ou, glucide speciale pentru diabet și enzime anticolesterol care curăță vasele sanguine.

Pentru că ouăle de prepeliţă nu au contraindicaţii ci doar beneficii în continure îți oferim o serie de sfaturi și recomandări legate de consumul de ouă de prepeliță:

  • Oul de prepeliţă conţine substanţe antioxidante uşor absorbite de organism și întregul complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.
  • Îmbunătăţeşte funcţionarea organelor slăbite şi tonifică întregul organism după perioade de stres, de epuizare, eforturi susţinute, intervenții chirurgicale (cură cu 240 de ouă).
  • Ajută persoanele supraponderale, care au probleme cu imunitatea şi cu nivelul crescut al zahărului din sânge. În acest caz se poate apela și la alternativa pulberii de coji de ouă proaspete de prepeliţă. O lingură din această pulbere şi sucul de la trei lămâi mari se amestecă şi se păstrează la frigider timp de trei zile. După aceea, se bea câte o linguriţă din această licoare de două ori pe zi, timp de 6 luni.
  • Aduce beneficii în tulburări gastrointestinale (cură cu 120 de ouă de prepeliţă), îmbunățirea digestiei şi reglarea acidității gastrice.
  • Pentru copii, consumul de ouă este recomandat începând cu vârsta de un an pentru echilibrul fizic şi psihic și stimularea creşterii. Copiii au nevoie de vitamine din grupul B (B6, B9, B12), seleniu şi lecitină, pentru ca sistemul lor nervos să se dezvolte corespunzător. Aceiaşi nutrienţi stimulează capacitatea de memorare la persoanele adulte.
  • Pentru vârstnici combate procesul degenerativ, ajută memoria şi reduce riscul de cataractă (cura cu 240 de ouă).
  • Conţin opt aminoacizi esenţiali de care organismul nostru are nevoie pentru anihilarea radicalilor liberi, creşterea tonusului general al organismului, intărirea sistemului osos și stimularea funcţiei hepatice.

De obicei, ouăle de prepeliţă proaspete se consumă crude, dimineaţa, după mai multe scheme de tratament, în funcţie de vârstă şi de afecţiune (cure de 60, 90, 120 şi 240 de ouă). Cine nu suportă să bea ouăle de prepeliţă crude, să le amestece cu puţină miere, cu suc de fructe sau cu ceai. În timpul curelor nu este recomandat consumul de alcool.

Pentru cei care doresc să slăbească pot începe o cură cu ouă crude dimineaţa, pe stomacul gol. Ele taie pofta de mâncare, accelerează metabolismul, te hrănesc şi îţi furnizează energia de care ai nevoie în fiecare zi. De asemnea pot completa cura de slăbire cu carnea de prepeliță care are o textură fină și se digeră ușor.

Pentru că am spus suficiente despre oul de prepeliță este important să știm că și carnea de prepeliță are beneficiile ei. Carnea de prepeliță este cea mai săracă în colesterol și grăsimi după aceea de struț, fiind recomandată în special, celor care suferă de diabet sau care au probleme cu greutatea. Oricât de des ar fi consumată carnea nu nu are efecte dăunătoare asupra organismului uman, cum se întâmplă în cazul altor tipuri de carne.

De asemenea, pentru că hrana prepeliței este una bogată în proteine și mineralele acest lucru se reflectă și în proprietățile și conținutul cărnii bogat în elementele esențiale funcționării corespunzătoare a organismului: proteine, grăsimi, magneziu, potasiu, fier, calciu, vitamina B6, niacin, vitamina C, fosfor, sodiu iar 100 de grame de prepeliță are aproximativ 130 de calorii.

Gustul şi textura cărnii de prepeliţă sunt apreciate de cunoscătorii în ale gastronomiei, gătindu-se în restaurante ca fel de mâncare exclusivist. Dacă nu știi cum să prepari carnea de prepeliță poți apela cu încredere la rețetele recomandate de noi, sunt încercate și au ieșit de fiecare dată. De asemenea îți putem dezvălui câteva trucuri de care este bine să ții seama în prepararea cărnii de prepelită:

  • Dacă optezi pentru carne de prepeliță la grătar îți recomandăm să o stropești cu zeamă de lămâie.
  • Dacă vrei să sărezi carnea nu face asta de la început ci încearcă să pui pe parcurul coacerii.
  • Când porționezi carnea de prepeliță aceasta nu se taie pe piept ci se despică pe spate.