Produse

Sunteți interesat?

Ouă pentru incubație

Ouălele pentru incubație de la Prepelița Sănătoasă sunt atent selecționate dintre produsele prepelițelor ouătoare în funcție de anumite criterii: greutatea oului, grosimea cojii, aspectul cojii, vârsta prepeliței (10-15 săptămâni), vechimea oului (1-5 zile). Acestea sunt ținute în confort termic și o umiditate corespunzătoare. Pentru incubație este nevoie de 16-17 zile. Dacă se respectă condițiile corespunzătoare de incubație, rata de eclozare este de aproximativ 80%. Temperatura, aparatul de incubație, întoarcerea ouălelor la timp și umiditatea sunt factorii care determină gradul de eclozare. După patru săptămâni puii de prepeliță sunt ușor de crescut și nu mai au nevoie de aceeași atenție crescută.

După eclozare este important să se respecte condițiile de igienă și securitate a puilor deoarece sunt fragili și mortalitatea lor depinde de condițiile în care îi primiți:

  • Un spațiu curat și luminat permanent, prepelițele trebuie să vadă de unde beau apă și de unde se hrănesc. Lumina trebuie să rămână 24 din 24 în primele cinci săptămâni.
  • Apă curată care trebuie reînprospătată constant.
  • Mâncare biologică, naturală, făcută în casă și bogată în proteină.
  • Temperatura să fie cea potrivită deoarece în primele zile de viață puii nu își pot regla temperatura corpului (29-30 grade C în prima săptămână), nu foarte cald pentru că ei se îngrămădesc unii lângă alții.