Produse

Sunteți interesat?

Pui de prepeliță de 7 zile

Este important de știut pentru cine dorește să crească prepelițe că hrănirea corespunzătoare este un aspect important pentru dezvoltarea prepelițelor și bineînțeles pentru folosirea ouălelor și a cărnii. Proteinele, mineralele și vitaminele suficiente nu trebuie să lipsească din hrana zilnică a prepelițelor. Ouătoarele trebuie să consume minim 3.5% calciu pentru a putea să producă ouă, iar vara trebuie suplimentat aportul de calciu cu până la 4%.

Puii de la Prepelița Sănătoasă sunt vitaminizați și au nevoie de o îngrijire corespunzătoare deoarece sunt fragili și mortalitatea lor depinde de condițiile în care îi îngrijești:

  • Un spațiu curat, ventilat și luminat permanent în care prepelițele să vadă de unde beau apă și de unde se hrănesc. Lumina trebuie să rămână aprinsă permanent în primele cinci săptămâni.
  • Apă curată care trebuie reînprospătată constant, la temperatura camerei.
  • Mâncare biologică, naturală, făcută în casă și bogată în proteină.
  • Temperatura să fie cea potrivită deoarece în primele zile de viață puii nu își pot regla temperatura corpului (29-30 grade C în prima săptămână), nu foarte cald pentru că ei se îngrămădesc unii lângă alții.
  • Nu au venoie de vaccinare dacă sunt respectate condițiile de igienă și colectarea dejecțiilor.

 

După patru săptămâni puii de prepeliță sunt ușor de crescut, nu mai au nevoie de aceeași atenție crescută.